Κύπρος

Περιορισμός συναθροίσεων: Τί ισχύει και μέχρι πότε

Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός συναθροίσεων μέχρι 10 άτομα, ενώ θα διαφοροποιηθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από την 24η Ιουνίου.

Αν προγραμματίζεται να διοργανώσετε το αμέσως επόμενο διάστημα πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη σύναξη με πολύ μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων, θα πρέπει να το ξεχάσετε και να κάνετε υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εκτός εάν πρόκειται να γίνει σε χώρο όπου μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις των οκτώ τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο.

Μπορεί η καλή επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο επέτρεψε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίσπευση της τρίτης φάσης του σχεδιασμού για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα, ωστόσο ο περιορισμός των συναθροίσεων είναι κάτι που θα παραμείνει για ακόμα δύο μήνες.

Εξηγώντας αυτή την απόφαση, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε την Πέμπτη ότι λήφθηκε στη βάση της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί και εξήγησε ότι η συναναστροφή πολλών ατόμων ενέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας, ο περιορισμός συναθροίσεων των 10 ατόμων εξακολουθεί να ισχύει, ενώ θα διαφοροποιηθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από την 24η Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης του περιορισμού συναθροίσεων:

  • Από 24 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου θα επιτρέπονται μέχρι 50 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο.
  • Από 7 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου, θα επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή μέχρι 150 άτομα σε εξωτερικό χώρο.
  • Την 1η Σεπτεμβρίου, θα τερματιστούν οι περιορισμοί.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button