Κύπρος

Πύρινα μέτωπα στον Ακάμα

Αυτό που αποφεύχθηκε στην χερσόνησο του Ακάμα κατά την περίοδο του καλοκαιριού με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες, τελικά συνέβη τώρα – τέλη του φθινοπώρου.

Από το πρωί μαίνονται πύρινα μέτωπα στην περιοχή, με τις φωτιές να κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις και τις κρατικές υπηρεσίες να θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος».

Οι φωτιές ξεκίνησαν από την Ίνεια και επεκτάθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λάρας.

Στον Ακάμα βρίσκονται ήδη και επιχειρούν όλες οι εναέριες δυνάμεις που διαθέτει η Δημοκρατία, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις από όλα τα ενεχόμενα κρατικά τμήματα.

Με συνεχείς ρίψεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς τα τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα Kamov 32, το αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών, καθώς και ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς που ενεργεί συντονιστικά.

Στην περιοχή βρέθηκαν από το μεσημέρι και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου που συνέδραμαν το έργο της πυρόσβεσης.

«Είναι μια κόλαση»

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Omega, αναφέρθηκε σε σχέδιο εμπρησμού, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσες πυρκαγιές μαίνονται.

«Είναι μια κόλαση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάνδρου.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Ακάμα.

Η πρώτη που είχε ξεσπάσει στις 07:20 το πρωί στην τοποθεσία «Πέλλης» της κοινότητας Ίνειας, στην περιοχή του Ακάμα, που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και κατέκαψε 2 εκτάρια με άγρια βλάστηση . Για την κατάσβεση της επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button