Κύπρος

Στις κάλπες για το δημοψήφισμα των τετραμήνων οι καθηγητές

Νέα δεδομένα στο δημόσιο σχολείο αναμένεται να φέρει το δημοψήφισμα που διεξάγουν σήμερα οι καθηγητές για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Γύρω στα 5700 μέλη της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΜΕΚ) θα κατέλθουν στις κάλπες για να απαντήσουν στο ερώτημα: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το να πραγματοποιηθούν απεργίες/στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων (σ.σ. τετραμήνων) στα σχολεία;».

Το δημοψήφισμα θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της ελεύθερης Κύπρου κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος (δηλαδή από τις 10:45 μέχρι τις 11:10), ενώ το επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 13:00.

Με βάση τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι Κινήσεις της ΟΕΛΜΕΚ, δύο τάσσονται υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων (Προοδευτική και Νέα Πνοή), ενώ τρεις είναι εναντίον (Αλλαγή, ΔΗΚΙ και Νέα Κίνηση Καθηγητών).

Κυβ. Εκπρόσωπος: Υπάρχει πλάνο αντίδρασης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε τη Δευτέρα, ότι η Κυβέρνηση έχει πλάνο αντίδρασης σε περίπτωση που αποφασιστούν απεργιακά μέτρα από την ΟΕΛΜΕΚ.

«Δεν αποτελεί θέμα άποψης οι εξετάσεις τετραμήνων, αλλά εφαρμογής της νομοθεσίας», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ανυποχώρητοι οι μαθητές – Αποφάσισαν αποχή

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών αποφάσισε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για την εφαρμογή του μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο να απέχουν από τα μαθήματα τους την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, την 3η και 4η περίοδο.

Στην εγκύκλιο τους που απεστάλλει στις Διευθύνσεις και τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Εξατάξιων Γυμνασίων αναφέρεται ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν καταθέσει άμεσα στη Βουλή την τροποποίηση της νομοθεσίας και την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα προχωρήσουμε σε ακόμη πιο δυναμικά μέτρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button