Κύπρος

Συνέχιση μέτρων με ελάχιστες χαλαρώσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Χαλαρώσεις σε κέρφιου και εκκλησίες, μόνο για συγκεκριμένες μέρες. Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μέχρι τις 11:00 μ.μ. την παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι τις 1:00 μ.μ. την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Στις εκκλησίες θα επιτρέπεται παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια. Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός συναθροίσεων σε σπίτια έως 10 άτομα, περιλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.

Συνέχιση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού έως τις 10 Ιανουαρίου 2021, με ελάχιστες χαλαρώσεις μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φωτών, αποφάσισε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα και με την συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή δεν συστήνεται χαλάρωση των μέτρων που είναι σε ισχύ, καθότι οι επιδημιολογικοί δείκτες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας μετά από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Οι χαλαρώσεις που θα ισχύουν

  • Στις 24 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Χριστουγέννων) θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μέχρι τις 11 μ.μ. και στις 31 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα επιτρέπεται μέχρι τις 1 π.μ.
  • Στις 25 Δεκεμβρίου 2020 (Χριστούγεννα) και στις 6 Ιανουαρίου 2021 (Θεοφάνεια), θα επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των 10 ατόμων σε συναθροίσεις εντός σπιτιών, περιλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button