Κύπρος

Ακυρώθηκε το μεγαλύτερο pool party της ορεινής Λεμεσού λόγω κορωνοϊού

«Ζούμε με τον κορωνοϊό σημαίνει ζούμε προσεκτικά απέναντι στους συνανθρώπους μας», μας είπε ένας από τους διοργανωτές.

Το μεγαλύτερο πάρτι σε πισίνα (pool party) της ορεινής Λεμεσού, το οποίο διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έξι χρόνια στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς και προσελκύει εκατοντάδες νέους από τα υπόλοιπα χωριά και τις πόλεις, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Οι πρωτοφανείς εξελίξεις σχετικά με την πανδημία Covid-19 έχουν επιφέρει την ολική ανατροπή του σχεδιασμού κάθε ζωντανού θεάματος τόσο παγκόσμιος, όσο και στη χώρα μας. Ζούμε με τον κορωνοϊό σημαίνει ζούμε προσεκτικά απέναντι στους συνανθρώπους μας», μας είπε ο Αντρέας Παναγιώτου, εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλλιάς, το οποίο διοργανώνει την εκδήλωση.

Η φετινή εκδήλωση θα ήταν η έβδομη στη σειρά που θα γινόταν στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς, ένα χωριό κτισμένο σε μια τραχιά πλαγιά στους πρόποδες της Παπούτσας και σε ύψος 880 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Ωστόσο, τα νεότερα δεδομένα με την αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο και το νέο διάταγμα της κυβέρνησης με τους περιορισμός στην επαρχία Λεμεσού δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του.

Στην επαρχία Λεμεσού επιβλήθηκαν ειδικά μέτρα, όπως περιορισμός συναθροίσεων μέχρι 10 άτομα και περιορισμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε ένα υποστατικό – μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

Φωτογραφία από το pool party στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς της επαρχίας Λεμεσού, το καλοκαίρι του 2019.

«Μας στεναχωρεί αφάνταστα το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την παρουσία του κόσμου και τα χαμογελαστά πρόσωπα που ζωντανεύουν το χωριό μας», μας είπε ο Αντρέας Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι η απόφαση, όσο στενάχωρη και αν είναι, είναι η μόνη που διασφαλίζει την ασφάλεια τόσο του κόσμο, όσο και των ανθρώπων που εργάζονται για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Στην ανακοίνωση για την ακύρωση της εκδήλωσης, οι νέοι της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς έδωσαν ραντεβού για το καλοκαίρι του 2021 και παράλληλα θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. «Είμαστε μαζί, είμαστε δυνατοί, παραμένουμε αισιόδοξοι, ασφαλείς και τα λέμε του χρόνου με περισσότερη ενέργεια και διάθεση», έγραψαν.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button