Κύπρος

Υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό — κίτρινη προειδοποίηση

Οι θερμές θερμοκρασίες συνεχίζονται και σήμερα, με το θερμόμετρο στο εσωτερικό της χώρας να αναμένεται να φθάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου (°C), από το μεσημέρι έως το απόγευμα, κάτι που σημαίνει ότι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, με ισχύ από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 της Δευτέρας. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, την υπ’ αριθμόν τριάντα για φέτος, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: Αίθριος, υψηλότερη θερμοκρασία 40°C (εσωτερικό)
  • Απόψε: Αίθριος, υψηλότερη θερμοκρασία 22°C (εσωτερικό, νότια και ανατολικά παράλια)

Λεπτομερής πρόγνωση

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα (Δευτέρα): Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη, κυρίως στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει γύρω στους 40°C, στα δυτικά παράλια στους 29°C, στα υπόλοιπα παράλια στους 32°C και στα ψηλότερα ορεινά στους 30°C. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά μεταβλητοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη, αλλά το πρωί, στα ανατολικά και στα νότια, θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στα παράλια. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια θα πέσει γύρω στους 22°C, στα υπόλοιπα παράλια στους 21°C και στα ψηλότερα ορεινά στους 18°C. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και τις επόμενες τρεις μέρες.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά είναι πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button