ΚΥΠΡΟΣ

Τα δάση και η ύπαιθρος αποκτούν τον παρατηρητή τους

Την έναρξη του προγράμματος «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου» ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Το πρόγραμμα γίνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας και με την ουσιαστική συμμετοχή Μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων, οι οποίες με τη σειρά τους ενεργοποιούν εθελοντές σε οργανωμένη βάση για να συμμετάσχουν ως παρατηρητές.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Επιτρόπου αναφέρεται πως ο σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της παρατήρησης στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών με τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών πυρκαγιών.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πρόγραμμα είναι υποστηρικτικό εργαλείο προς τις δράσεις πρόληψης των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά «Tο Σώμα Προσκόπων Κύπρου», «Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών», «Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού», η Ομάδα Διάσωσης «1», οι «Πυροσβέστες του Κόσμου», η Οργάνωση «Reaction», το «Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών» (ΕΤΕΑ) και το «Social Policy in Action».

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)