Τα δάση και η ύπαιθρος αποκτούν τον παρατηρητή τους

cyprus-forest

Την έναρξη του προγράμματος «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου» ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Το πρόγραμμα γίνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας και με την ουσιαστική συμμετοχή Μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων, οι οποίες με τη σειρά τους ενεργοποιούν εθελοντές σε οργανωμένη βάση για να συμμετάσχουν ως παρατηρητές.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Επιτρόπου αναφέρεται πως ο σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της παρατήρησης στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών με τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών πυρκαγιών.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πρόγραμμα είναι υποστηρικτικό εργαλείο προς τις δράσεις πρόληψης των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά «Tο Σώμα Προσκόπων Κύπρου», «Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών», «Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού», η Ομάδα Διάσωσης «1», οι «Πυροσβέστες του Κόσμου», η Οργάνωση «Reaction», το «Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών» (ΕΤΕΑ) και το «Social Policy in Action».

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com