Πολιτική

Δείτε την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσφώνησε την Πέμπτη την Ολομέλεια της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα για την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία και να βρεθεί δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρο στην ΑΟΖ και τις δηλώσεις για εποικισμό των Βαρωσίων, και απάντησε στα όσα ανέφερε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε και μίλησε στο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close