Δ. Χριστόφιας: Ντροπή στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού

Demetris Christofias

(OnlinEpikairotita) — Έντονη η αντίδραση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, αναφορικά με το θέμα αποφυλάκισης παιδεραστή με Προεδρική χάρη.  

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι: “Δυστυχώς η Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη. Αντί για δύο λέξεις απολογίας, επιχείρησε χθες ο κ. Ιωνάς Νικολάου να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στον Δ. Χριστόφια, επειδή ο κ. Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή για να αποφυλακιστεί”.

Συνέχισε, “σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης μας, είχαμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες όπως η απονομή προεδρικής χάρης βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών”.

Είπε ακόμα πως “Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας. Θυμίζω επίσης στον κ. Ιωνά Νικολάου ότι το 2011 οργανώθηκε και εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Κυβέρνησης Χριστόφια, επειδή δεν απένειμε χάρη σε καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα”.

“Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει καταργήσει οριστικά κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού στον όποιο υπηρέτησε τους θεσμούς αυτού του τόπου. Ντροπή!”, κατέληξε ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε απάντηση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αρκέστηκε σε 5 λέξεις.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com