Πολιτική

Δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν και πως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ανάλογες συμπεριφορές, αναφερόμενος στη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συναυλίας για τον Μάριο Τόκα στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Παιδείας, είπε ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν, αλλά εκείνος που ο λαός ορίζει να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών δημοτικής, μέσης και τεχνικής (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα ως αντίδραση στις κυβερνητικές πολιτικές.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τον σεβασμό του προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους αγώνες για διασφάλιση των συμφερόντων των μελών τους, ωστόσο έκανε σαφές ότι δεν μπορούν να καθορίζουν την πολιτική του κράτους με την επιβολή όρων.

«Όταν μάλιστα πέρσι με δική τους συγκατάθεση η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία έχει υιοθετήσει σχετικούς κανονισμούς, μου είναι αδιανόητο φέτος, ή μόλις ξεκινήσει η χρονιά, αντί να επικεντρωθούν στο τι είναι αυτό που θα ωφελήσει τα παιδιά μας, η προσπάθεια είναι να επιβάλουν όρους», εξήγησε.

Ανάλογες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close