ΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν πωλείται το Γουέμπλεϊ

(OnlinEpikairotita) — Δεν θα προχωρήσει η πώληση του σταδίου Γουέμπλεϊ, καθότι αποσύρθηκε η προσφορά από τον υποψήφιο αγοραστή, σύμφωνα με την  ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (The FA).

Το στάδιο Γουέμπλεϊ επρόκειτο να πωληθεί στον 68χρονο δισεκατομμυριούχο Σαχίντ Καν, έναν Αμερικανό με πακιστανική καταγωγή, που είχε κάνει προσφορά για 800 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Απρίλιο.

Με τα χρήματα που θα έπαιρνε η ομοσπονδία, θα γίνονταν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις καθώς και στην ανάπτυξη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η πρόταση πώλησης είχε συζητηθεί από το συμβούλιο της FA και η οριστική ψηφοφορία θα πραγματοποιείτο στις 24 Οκτωβρίου.

Όμως δισεκατομμυριούχος άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να αποσύρει την πρόταση του.

“Σε μια πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Καν, μας είπε ότι χωρίς την ισχυρή υποστήριξη από το άθλημα, η προσφορά του θεωρείται πιο διχαστική απ’ ό,τι αναμενόταν και αποφάσισε να αποσύρει την πρότασή του”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μάρτιν Γκλεν.

Αιτία της απόσυρσης της προσφοράς των 600 εκατομμυρίων λιρών που είχε καταθέσει ο Καν, είναι ότι δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση μεταξύ των μελών της διοίκησης της βρετανικής ομοσπονδίας. Αντίθετα, η πρόταση πώλησης φαίνεται ότι υποστηρίχτηκε από μια μικρή μειοψηφία του Δ.Σ.

Shahid Khan
Ο 68χρονος μεγιστάνας, Σαχίντ Καν (Shahid Khan). [Photo Credits: Kirby Lee/USA TODAY SPORTS]

“Αυτή τη στιγμή, μετά το συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει οριστική εντολή να πουληθεί το Γουέμπλεϊ και η πρόταση που έκανα θα κερδίσει τη στήριξη μίας περιορισμένης πλειοψηφίας του Συμβουλίου της FA”, δήλωσε ο Καν.

Πρόσθεσε ότι “Πρόθεσή μου ήταν ότι η αγορά θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να ενισχύει το αγγλικό ποδόσφαιρο και να φέρνει τους ανθρώπους ενωμένους αντί να τους χωρίζει”.

Όπως τόνισε, υπήρξε αντιπαράθεση για την πώληση του γηπέδου μεταξύ των μελών της ομοσπονδίας με ορισμένους να είναι επιφυλακτικοί με την απώλεια ιδιοκτησίας του εθνικού σταδίου και άλλοι να αμφιβάλλουν για τις μελλοντικές επενδύσεις στο άθλημα.

“Δυστυχώς, στο σημείο που είμαστε σήμερα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η έκβαση της ψηφοφορίας την επόμενη εβδομάδα θα απέχει πολύ από την έκφραση της ευρείας υποστήριξης που προτιμά να έχει ο πρόεδρος της FA για την πώληση του σταδίου. Έτσι, αποσύρω με σεβασμό την προσφορά μου για την αγορά του σταδίου Γουέμπλεϊ”, τόνισε ο Καν, αφήνοντας όμως την πόρτα ανοικτή για το μέλλον.

“Δεν μπορώ να αποκλείσω την επανεξέταση της πρότασης σε άλλο χρονικό διάστημα, όταν ίσως η οικογένεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα έχει κοινές απόψεις για την πώληση του Γουέμπλεϊ. Αναγνωρίζω το πάθος που πολλοί άνθρωποι έχουν για το Γουέμπλεϊ και τι σημαίνει για το αγγλικό ποδόσφαιρο”.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)