Ειδήσεις

Δεύτερη συνάντηση της νέας εντατικοποιημένης φάσης συνομιλιών για Κυπριακό

Συνέχεια της νέας εντατικοποιημένης φάσης συνομιλιών θα δώσουν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Νέα συνάντηση, δεύτερη στη σειρά, της νέας εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016, ο ΠτΔ και ο Τ/κ ηγέτης. Θυμίζουμε ότι με τη νέα εντατκοποιημένη φάση των συνομιλιών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν σειρά επτά προγραμματισμένων συναντήσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Μετά και την ολοκλήρωση των 7 συναντήσεων θα διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για την έως τώρα πορεία των συνομιλιών και των δύο πλευρών.

Σήμερα στις 10:00 το πρωί 

Η συνάντηση ξεκινά στις 10.00 το πρωί, και είναι η δεύτερη σε μια σειρά 7 προγραμματισμένων συναντήσεων των δύο ηγετών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

Δηλώσεις ΠτΔ μετά την πρώτη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό μετά την πρώτη συνάντηση, στις 23 Αυγούστου, είπε ότι η συνάντηση ήταν αρκετά δημιουργική για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και αρκετά διευκρινιστική για θέματα που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείς εξάλλου αν μετά τη συνάντηση Ακκιντζί – Ερντογάν είναι πιο αισιόδοξος και αν είναι πιο εύκολο το έργο των δύο ηγετών για επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό θα εξεταστεί στις 14 Σεπτεμβρίου όταν μετά τον εντατικό κύκλο των συναντήσεων , θα διαφανεί πόση πρόοδος έχει επιτευχθεί.

Κληθείς να πει τι αποφασίστηκε για τις επόμενες συναντήσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι έχουν καθοριστεί κεφάλαια που θα συζητούνται σε κάθε μία των συναντήσεων. Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί συνάντηση για συζήτηση του περιουσιακού απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι “βεβαίως δεν θα αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε χάρτες, ονόματα κλπ όσον αφορά το εδαφικό, αλλά θα συζητηθούν κάποια κριτήρια που πρέπει να διέπουν τις εδαφικές αναπροσαρμογές που είναι και απόλυτα συνδεδεμένες με το περιουσιακό”.

“Το ίδιο θα γίνει και όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Η βασική αρχή που συμφωνούμε και οι δύο είναι ότι η ασφάλεια του ενός δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για τον άλλον”, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close