Διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας στη Λευκωσία για τον Αμαζόνιο

Amazon fires protest - Cyprus Nicosia 1
[Photo Credits: Kiriaki Ch./OnlinEpikaritotia]

Δεκάδες νέες και νέοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας στη Λευκωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον Αμαζόνιο.

Η διαδήλωση, που ξεκίνησε στις 17:00 και ολοκληρώθηκε στις 19:00, διοργανώθηκε αυθόρμητα από πολίτες μέσω του Facebook, εξ αφορμής των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι απαιτούν να σταματήσει η καταστροφή στον Αμαζόνιο και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ιθαγενών πληθυσμών.

Amazon fires protest - Cyprus Nicosia 3
[Photo Credits: Kiriaki Ch./OnlinEpikaritotia]
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE) της Βραζιλίας, κατά τη φετινή χρονιά έχει καταγραφεί ρεκόρ πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε ομιλία που έκανε την Πέμπτη είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές και ότι θα διεξαχθούν έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια πρόκλησης τους.

[Photo Credits: Kiriaki Ch./OnlinEpikaritotia]
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι δεκάδες νέες και νέοι ακτιβιστές έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας, σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις πρεσβείες της Βραζιλίας σε πρωτεύουσες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com