Κύπρος

Διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας στη Λευκωσία για τον Αμαζόνιο

Δεκάδες νέες και νέοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας στη Λευκωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον Αμαζόνιο.

Η διαδήλωση, που ξεκίνησε στις 17:00 και ολοκληρώθηκε στις 19:00, διοργανώθηκε αυθόρμητα από πολίτες μέσω του Facebook, εξ αφορμής των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι απαιτούν να σταματήσει η καταστροφή στον Αμαζόνιο και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ιθαγενών πληθυσμών.

Amazon fires protest - Cyprus Nicosia 3
[Photo Credits: Kiriaki Ch./OnlinEpikaritotia]
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE) της Βραζιλίας, κατά τη φετινή χρονιά έχει καταγραφεί ρεκόρ πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε ομιλία που έκανε την Πέμπτη είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές και ότι θα διεξαχθούν έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια πρόκλησης τους.

[Photo Credits: Kiriaki Ch./OnlinEpikaritotia]
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι δεκάδες νέες και νέοι ακτιβιστές έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας, σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στις πρεσβείες της Βραζιλίας σε πρωτεύουσες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close