Διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η Ελληνική Κυβέρνηση

(OnlinEpikairotita) — Η ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε ότι μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε η διακοπή επ’ αόριστον το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, έως οτου υπάρξει ένα συμφωνημένο πλαίσιο με όρους και κανόνες από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, τις αμέσως επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και την Σούπερ Λίγκα, ενώ ανοιχτή επικοινωνία θα έχουν και με την UEFA.

“Η Κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί”, ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για πιο ακραίες αποφάσεις (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλπ.), απάντησε: “Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε”.

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει, είπε: “Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες”.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.