Κύπρος

Διαμαρτυρία αιγοπροβατοτρόφων για το χαλούμι

Έξω από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας με κουδούνες, πανό και χαλούμι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι αιγοπροβατοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι για το ζήτημα της κατοχύρωσης του χαλουμιού.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας κάλεσαν οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση, Ευρωαγροτικός και ομάδες αιγοπροβατοτρόφων.

Η αστυνομία προχώρησε σε κλείσιμο του δρόμου μπροστά στο υπουργείο, ενώ οι αιγοπροβατοτρόφοι σταματούσαν διερχόμενους πολίτες για να τους κεράσουν χαλούμι.

«Τελικά θα εισάγουμε χαλούμι;» και «Ανοχή τέλος! Εδώ και τώρα εφαρμογή του νόμου», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ανέγραφαν στα πανό τους οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι ζητούν την εφαρμογή του Νόμου του πρότυπου για το χαλούμι (CYS 95/1985) και την εφαρμογή του υπουργικού διατάγματος του 2014 που προνοεί ότι ένα προϊόν για να ονομάζεται χαλούμι πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% αιγοπρόβειο γάλα.

Αντιπροσωπεία των οργανώσεων έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Λακκοτρύπη, στον οποίο παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close