Θέατρο

Διαμαρτυρία για τις συνέπειες της απόφασης της ΕΠΑ

Κάλεσμα στη θεατρική κοινότητα και το κοινό για συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, απευθύνουν η σκηνοθέτιδα Λέα Μαλένη και η ηθοποιός Χριστίνα Κωνσταντίνου.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, στις 9:00, στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου θα γίνει η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης μεταξύ της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) για το θέμα των θεατρικών επιχορηγήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα συζητηθεί το αίτημα του ΘΟΚ για αναβολή της απόφασης άμεσης εφαρμογής των μέτρων που ζητεί η ΕΠΑ – δηλαδή του τερματισμού της κατανομής των θεατρικών χορηγιών από τον ΘΟΚ.

Στο κάλεσμα, που έγινε μέσω του Facebook, οι δύο διοργανώτριες αναφέρουν :

“Πρακτικοί του θεάτρου, θεατρόφιλοι, συντεχνιακοί και μη, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, αναρχικοί, ένθεοι και άθεοι, ο Πολιτισμός αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης. Και ΚΑΝΕΙΣ – ούτε ο Πάπας, ούτε ο Παπάς- δε μπορεί να τον στερήσει, να τον ευνουχίσει ή να τον εξαφανίσει από μια κοινωνία.

Ούτε να τον κρίνει με αυστηρά και απόλυτα οικονομικά ή επιχειρηματικά κριτήρια. Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με το αν ο ΘΟΚ είναι ή όχι ανταγωνιστής των ανεξάρτητων σκηνών, θα πρέπει να αντιδράσετε. ΟΦΕΙΛΕΤΕ να αντιδράσετε. Ως ομάδα. Διαφορετικά ας σωπάσουμε όλοι για πάντα. Επιτέλους.

Αύριο στις 9 το πρωί ελάτε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου γίνεται η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του ΘΟΚ.

Η διαδικασία, μέχρι στιγμής, είναι ανοιχτή για το κοινό.”

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close