Πολιτική

Διαμαρτυρία στο Ευρωκοινοβούλιο – «Ο Παύλος ζει. Έξω οι ναζί!»

Σε διάβημα διαμαρτυρίας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προχώρησαν την Πέμπτη τα μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL).

Η συμβολική δράση με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, έγινε μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη.

Σε αυτή συμμετείχαν επίσης οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Τα μέλη της GUE/NGL σήκωσαν αφίσες που έγραφαν, σε ελληνικά και αγγλικά, «Ο Παύλος ζει» και «Έξω οι ναζί!», στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του ναζισμού.

Επιπλέον, κατήγγειλαν την παρουσία ακροδεξιών μελών στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως του Έλληνα ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή και τώρα έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Αυτή η ενέργεια έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά τη συζήτηση που άρχισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχέση με το ψήφισμα «Για τη σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης».

Σε σχετική ανακοίνωση, το GUE/NGL αναφέρει ότι το εν λόγω ψήφισμα «ούτε λίγο ούτε πολύ, εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό».

Ο Παύλος Φύσσας, γνωστός και ως Killah P ή Dogo Argentino, ήταν καλλιτέχνης της ραπ μουσικής και δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close