Δήμαρχος Λεμεσού: Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση μετά τις βροχές

(OnlinEpikairotita) — Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση που προκλήθηκε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Το πρωί του Σαββάτου (17/2) ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών παρακάθισαν σε σύσκεψη, στον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό της Λεμεσού υπό την προεδρία του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκου Τράγκολα, καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού έκανε λόγο για δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση, η οποία προκλήθηκε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. “Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Πρέπει να πούμε ότι η έγκαιρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Λεμεσού, των δημοσίων έργων, της πολιτικής άμυνας και βεβαίως της πυροσβεστικής συνέβαλε ούτως ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα”, ανέφερε.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι όμως διαχείρισιμη εξαιτίας της έγκαιρης κινητοποίησης των υπηρεσιών, οι οποίες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί από τις 0130, είναι έξω μες τη βροχή και προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τις ακαθαρσίες που παρασύρθηκαν από τα νερά και ελπίζω ότι με τη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών σιγά – σιγά τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η καταστροφές οφείλονται σε κάποιες αδυναμίες ή παραλείψεις από πλευράς δήμου, ο Νίκος Νικολαΐδης τόνισε ότι καμία πόλη στον κόσμο δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμη για τέτοια καιρικά φαινόμενα. “Χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία να ολοκληρωθούν στις βορειότερες πλευρές της πόλης, είναι αντιπλημμυρικά έργα ενός προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα τριάντα εκατομμύρια, το κονδύλι υπάρχει και έχουν αρχίσει να προσφοροδοτούνται τα έργα. Θα χρειαστούμε τουλάχιστον δύο ακόμη χειμώνες για να μπορέσουμε να πούμε ότι απαμβλύνεται το πρόβλημα από εκείνο που αρχίζει να δημιουργείται”, δήλωσε.

Όμως, πρόσθεσε, “επαναλαμβάνω, τέτοιου είδους έντονα καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί να μην οδηγήσουν σε προβλήματα σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου γιατί καμία πόλη δεν μπορεί να είναι έτοιμη για αυτού του είδους τα φαινόμενα”.

Από πλευράς του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας έκανε λόγο για τεράστια επιχείρηση από όλες τις υπηρεσίες, αφού οι κλήσεις ξεπερνούν τις 200.

“Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 συνεργεία για αντιμετώπιση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές και 150 άτομα προσωπικό από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Τις προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία συντονίζει όλες τις επιχειρήσεις, βοηθούν συνεργεία από τους πυροσβεστικούς σταθμούς της Πάφου της Λευκωσίας της Λάρνακας και της ΕΜΑΚ, ανέφερε ο κ. Τράγκολας ο οποίος κάλεσε τους πληγέντες να επιδείξουν υπομονή.

“Όλες οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν έγκαιρα αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα, ασφαλώς ευελπιστούμε ότι αφού αύτη τη στιγμή η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη θα ήθελα να παρακαλέσω το κοινό να κάνει υπομονή διότι είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των κλήσεων που έχουμε δεχτεί κάνουμε αξιολόγηση των περισσότερων σοβαρών και η κάθε κλήση θα πάρει τη σειρά της”.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής ανέφερε τέλος ότι η υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετώπιση τυχόν άλλων περιστατικών στην υπόλοιπη Κύπρο, καθώς όπως ανέφερε, “η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι θα εμφανιστούν έντονα καιρικά φαινόμενα σε άλλες επαρχίες στην πορεία της ημέρας”.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.