Κύπρος

Δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας προσώπων στη Λεμεσό

Τη δημιουργία δύο ξενώνων φιλοξενίας προσώπων που αναζητούν στέγη στη Λεμεσό ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι με αυτή την απόφαση θα αντιμετωπίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι επείγουσες περιπτώσεις των προσώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση των δύο νέων δομών φιλοξενίας, το κόστος των οποίων ανέρχεται στις €534.000 ανά έτος.

Οι δομές αυτές θα λειτουργούν υπό συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης, ΜΚΟ με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και υλοποίηση διάφορων κοινωνικών προγραμμάτων και τις κατάλληλες υποδομές και τεχνογνωσία αλλά και τις απαραίτητες συνεργασίες με την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι στόχος των δύο προγραμμάτων, που αναμένεται να λειτουργήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες, είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών βραχυχρόνιας φιλοξενίας και στήριξης προσώπων που διαμένουν στην Κύπρο και αντιμετωπίζουν προσωρινό πρόβλημα στέγασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης θα φιλοξενούνται μέχρι την εξεύρεση κατάλληλης στέγης. Παράλληα θα καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες και θα παρέχεται η απαραίτητη ψυχολογική και άλλη στήριξη, προκειμένου να καταφέρουν να επανενταχθούν στην κοινωνία και την εργασία όπου αυτό είναι δυνατό.

Σημειώνεται πως για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα καλύψει πλήρως το κόστος εργοδότησης του απαραίτητου προσωπικού, περιλαμβανομένων κοινωνικού λειτουργού και άλλων ειδικών.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close