Δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ηλικιωμένους

Από τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και δωρεάν σε όλες τις πόλεις.

Old People using PC

(OnlinEpikairotita) — Υλοποίηση προγραμμάτων εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για πρόσωπα τρίτης ηλικίας από το Κέντρο Παραγωγικότητας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Κέντρο Παραγωγικότητας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης, τα οποία απευθύνονται σε άτομα πέραν των 65 ετών και στοχεύουν στην από μέρους τους απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων.

Πρόκειται για τα εξής προγράμματα κατάρτισης:

  • εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του σε περιβάλλον Windows (διάρκειας 21 ωρών)
  • χρήση έξυπνων κινητών και tablets που λειτουργούν σε περιβάλλον Android (διάρκειας 15 ωρών)
  • χρήση έξυπνων κινητών και tablets που λειτουργούν σε περιβάλλον iOS (διάρκειας 15 ωρών)

Έναρξη μαθημάτων

Όλα τα προγράμματα κατάρτισης αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και θα προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις πόλεις.

Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα δίδεται πιστοποιητικό συμμετοχής.

Κύριος στόχος των προγραμμάτων είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε πρόσωπα τρίτης ηλικίας να αποκτήσουν «πρόσβαση» στον κόσμο της πληροφορικής και των επικοινωνιών και να συμβάλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας και κοινωνικής συμμετοχής των προσώπων αυτών.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου και της ευρύτερης εκστρατείας για προώθηση του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στην Κύπρο.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com