Κύπρος

Δωρεάν οδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων πρόσφερε το ΤΟΜ

Με στόχο την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Κύπρο.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πρόσφερε δωρεάν οδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων τη Δευτέρα από τις 9:00 μέχρι τις 12:00, στους ζυγιστικούς σταθμούς Λατσιών και Επισκοπής.

Στον Ζυγιστικό Σταθμό Λατσιών πραγματοποίησε επίσκεψη η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία κάλεσε τους οδηγούς να έχουν καθημερινή έγνοια για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα τους, καθώς αυτό μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον τόπο μας.

Η πρωτοβουλία έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα θύματα των οδικών συγκρούσεων και δίνει την ευκαιρία για προβληματισμό και εγρήγορση, αφού κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω οδικών συγκρούσεων ενώ εκατομμύρια άλλοι, καθίστανται ανάπηροι.

Στις δηλώσεις που έκανε από τον Ζυγιστικό Σταθμό Λατσιών, η κ. Αναστασιάδου επεσήμανε πως ένας από τους τρεις βασικούς λόγους πρόκλησης ατυχημάτων είναι το γεγονός ότι τα οχήματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση από τεχνικής πλευράς.Οι άλλοι δύο λόγοι αφορούν στην οδηγική συμπεριφορά και στο οδικό δίκτυο.

Στο χέρι μας είναι, κατέληξε η υπουργός, να συμβάλουμε στη ρύθμιση και των τριών βασικών λόγων που προκαλούν τις τροχαίες συγκρούσεις.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης είναι πως «Η ζωή δεν έχει ανταλλακτικά» και στόχος μας είναι να δώσουμε τα σωστά μηνύματα και να συμβάλουμε στη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, είπε η υπουργός.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close