Πλημμύρες και ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Λεμεσό

(OnlinEpikairotita) — Δρόμοι πλημμύρισαν στη Λεμεσό από την ισχυρή βροχόπτωση, για την οποία σήμανε κίτρινος συναγερμός νωρίτερα σήμερα από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/2) μέχρι και τις πρωινές ώρες στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πέραν των 200 κλήσεων για άντληση νερών από σπίτια, υπόγεια, άλλα υποστατικά και δρόμους, άλλα και για απεγκλωβισμό οδηγών από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα.

Για αντιμετώπιση των περιστατικών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λεμεσού ενισχύθηκε με δυνάμεις από όλους τους πυροσβεστικούς σταθμούς παγκύπρια. Παράλληλα, 33 συνεργεία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εργάζονται πυρετωδώς για αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, από τις ζημιές έχουν πληγεί σχεδόν όλες οι περιοχές της Λεμεσού, με τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται στον Μονοβόλικο, τον Άγιο Ιωάννη, τα Πολεμίδια, το Ζακάκι, το κέντρο της πόλης, τον Άγιο Αθανάσιο, το παραλιακό μέτωπο, περιοχή Αγίου Αντωνίου, στο παλιό λιμάνι και στην περιοχή του Κάστρου. Στα ορεινά από την άλλη δεν καταγράφηκε κανένα πρόβλημα παρά κάποιες μικρές κατολισθήσεις σε μερικούς δρόμους, οι οποίες αντιμετωπιστήκαν άμεσα.

Στην περιοχή του Κάστρου, αρκετά εστιατόρια υπέστησαν τεράστιες ζημιές από τους χείμαρρους που δημιουργήθηκαν, αλλά και από αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν. Θαμώνες των εστιατορίων, ανέβηκαν σε καρέκλες και τραπέζια για να γλιτώσουν από τη θεομηνία.

Δεκάδες είναι, επίσης, τα αυτοκίνητα, που υπέστησαν ζημιές από πλημμυρισμένους δρόμους, τους χώρους στάθμευσης στην επίχωση και αλλού.

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει τα ξημερώματα, σύμφωνα με παρευρισκόμενους στο κέντρο της Λεμεσού το νερό της βροχής ξεπέρασε τα 50 εκατοστά, ενώ αρκετά αυτοκίνητα αποκλείστηκαν στους χώρους στάθμευσης, ιδιαίτερα στο δρόμο του Μόλου μέχρι και τον Εναέριο.

Από την ισχυρή βροχόπτωση δυο ατυχήματα σημειώθηκαν, στην αερογέφυρα του Νέου Νοσοκομείου Λεμεσού και λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο των Πολεμιδιών.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.