Παιδεία

Επιστρέφουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές

Σχεδόν δύο μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα επιστρέψουν ξανά στα θρανία για να ολοκληρώσουν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Αρχικά, είχε εξαγγελθεί την περασμένη Τετάρτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι θα επέστρεφαν μόνο οι τελειόφοιτοι μαθητές (Γ’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών) στις 11 Μαΐου, ενώ οι υπόλοιποι θα συνέχιζαν την τηλεκπαίδευση. Ωστόσο η κυβερνητική απόφαση άλλαξε και ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης επιστρέφουν στα σχολεία στις 21 Μαΐου, πλην των τελειοφοίτων οι οποίοι αρχίζουν μαθήματα στις 11 Μαΐου. Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, ο υπουργός είπε ότι η φοίτηση θα γίνει με ένα τρόπο που έχει σχεδιαστεί, ούτως ώστε να μπορεί το σχολείο να υποδεχτεί τα νέα τμήματα, τις νέες ομάδες διδασκαλίας των 12 παιδιών και θα γίνει περιοδολόγιση, θα πηγαίνουν τα μισά παιδιά, οι πρώτες ομάδες, το μισό κάθε τμήματος.

«Οι μέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, στη συνέχεια το υπόλοιπο μισό Πέμπτη, Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίζει αυτή η ομάδα που πήγε Πέμπτη, Παρασκευή με Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, για να διαδεχθεί η πρώτη ομάδα, τις δύο τελευταίες μέρες και να συνεχίσει με τις τρεις πρώτες της επόμενης εβδομάδας. Με αυτό το τρόπο θα έχουμε μια περιοδολόγιση πέντε σχολικών εργάσιμων ημερών για κάθε ομάδα, πέντε συνεχόμενων και εναλλαγής», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων μπορούν να πάνε ξανά στο σχολείο, με τις απαραίτητες προφυλάξεις, με προσεκτικό σχεδιασμό, επιστροφή με υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close