ΚύπροςΠαιδεία

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, κλειστά νηπιαγωγεία και λύκεια Α’-Β’ τάξης

Την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων στις 21 Μαΐου, με την ίδια μέθοδο που ακολουθείται για τη Γ’ Λυκείου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου μετά την πολύωρη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας.

Αρχικά είχε εξαγγελθεί ότι θα επέστρεφαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, ωστόσο αυτό άλλαξε μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Από την 21η Μαΐου θα επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων, ενώ στο σπίτι θα παραμείνουν για να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφοκομικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και οι προδημοτικές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η απόφαση λήφθηκε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την εμπειρία άλλων χωρών που ήδη έχουν προχωρήσει σε επαναλειτουργία των σχολείων καθώς επίσης τα αποτελέσματα της μεγάλης δειγματοληπτικής έρευνας με εξετάσεις σε παγκύπριο δείγμα πληθυσμού, 800 ατόμων, η οποία συμπεριλάμβανε τον αντίστοιχο αριθμό των ηλικιών των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close