Απόψεις

Εχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε

Γράφει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου*.

Δεν θα ξεχάσω τα λόγια του Τάκη Χατζηδημητρίου: “η πολιτική θα σου χαρίσει έντονες συγκινήσεις και μεγάλες απογοητεύσεις. Να είσαι προετοιμασμένη”, μου είπε τότε.

Συνέβησαν πολλά τα τελευταία 5 χρόνια και ήταν πολλές οι φορές που θυμήθηκα τον Τάκη. Ήταν πολλές οι φορές που είπα : “Δεν μπορεί αυτός να είναι ο τόπος μου. Αυτό να είναι το ήθος των ανθρώπων που καθορίζουν τις ζωές μας με τις αποφάσεις τους”. Ήξερα ότι η Κύπρος είναι ένας τόπος μικρός και γι αυτό ακριβώς πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι παράδεισος για τον κάθε πολίτη. Δυστυχώς ήταν τόσο μικρός που λεηλατήθηκε εύκολα και λεηλατείται ακόμα… από ένα σύστημα που αυτοσυντηρείται και αυτοπροστατεύεται!

Ισονομία δεν υπάρχει. Οι νόμοι δεν λειτουργούν για όλους το ίδιο. Άλλοι φεύγουν με δις / εκατομμύρια και τη γλυτώνουν με ένα πρόστιμο κάποιων χιλιάδων και οικογενειάρχες οδηγούνται στη φυλακή για 500 Ευρώ.

Ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιρροές κατατίθενται προτάσεις νόμου που φωτογραφίζουν πρόσωπα και εξυπηρετούν το σύστημα.

Η σύγκρουση συμφερόντων και το ασυμβίβαστο σε διαχειρίσεις υποθέσεων είναι ψιλά γράμματα. Και εντός κοινοβουλίου. Στην Κύπρο όλα γίνονται Ανακαλύπτουμε καταλόγους με εκροές και δεν μπορεί κανείς να βρει άκρη γιατί κανείς δεν θέλει να βρει άκρη.

Μετά από τρία χρόνια πιέσεων έρχεται η λίστα Λαγκάρντ με κατεβατό εκατοντάδων εκατομμυρίων, με φοροφυγάδες και αντί να την ξετινάξουμε αναζητώντας το μαύρο χρήμα και ποινικά αδικήματα μετά από ένα τραπεζικό σκάνδαλο , προχωρούν με πρόστιμο και τέλος. Όπως έγινε και με τον Χριστόδουλο τον πρώην σπουδαίο κεντρικό τραπεζίτη.

Ακόμα αναμένουμε διώξεις για την οικονομική καταστροφή του τόπου. Και αυτές επιλεκτικές…και οι απαντήσεις σε αυτή τη συμπεριφορά κρύβονται και στη uniastrum , οχι μόνο στις επιρροές Βγενόπουλου.

Και πόσα άλλα… Από το ποιοι διορίζονται και γιατί διορίζονται. Και για να εξοφλήσει τα αλισβερίσια του ο οποιοσδήποτε καταφέρνουμε κτυπήματα στον τόπο με μετριότητες στις οποίες παραδίδεται εξουσία.

Από τις υποσχέσεις ενός προέδρου που έγραψε ιστορία με την ασυνέπεια και τις δεσμεύσεις του αλλά και τους διορισμούς των “αρίστων” που έκανε ο ίδιος και με με τους οποίους συγκρούστηκε ¨Εισαγγελέα, Διοικήτρια, Γενικό Ελέγκτη”. Από την αδυναμία ενός Εισαγγελέα να πράξει το ορθό για τη δικαιοσύνη πέραν των θεμάτων που αφορούσαν τον ίδιο… Από την αδυναμία του προέδρου της Βουλής να επιβάλει τάξη στο κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος του κοινοβουλίου… Είναι τόσα πολλά…

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε… και όσο και αν το σύστημα παλεύει να αυτοπροστατευτεί … πρέπει να τον αλλάξουμε !

Και ναι προσβλέπουμε σε λύση αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι με τη λύση δεν θα υπάρχει συνέχεια της νοοτροπίας που μας κατέστρεψε. Μη ξεχνάμε ότι η μια πλευρά είναι καθρέφτης της άλλης. Και θα πρέπει να επανενώσουμε τα υγιή κομμάτια όχι τα σάπια!

Καλή χρόνια…

*Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είναι βουλευτής του ΑΚΕΛ στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close