ΚύπροςΥγεία

Είκοσι εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Είκοσι εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο: 

  • 29 νέα κρούσματα, σύνολο 494.
  • 9 θανόντες συνολικά (7 άνδρες και 2 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 66 έτη).
  • 51 ασθενείς νοσηλεύονται, 13 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
  • 47 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο.

Τα 29 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν 22 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 3 από την Πάφο και 4 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Οι ασθενείς που μολύνθηκαν από τον ιό και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 48, εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 31 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Συνολικά δεκατρία άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έντεκα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Συνολικά επίσης σε θάλαμο νοσηλεύονται επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή και καλή κατάσταση.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close