ΚύπροςΥγεία

Είκοσι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 446.

Είκοσι νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από τους ειδικούς της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 446.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο: 

  • 20 νέα κρούσματα, σύνολο 446.
  • 9 συνολικά θανόντες (7 άνδρες και 2 γυναίκα, μέσος όρος ηλικίας 66 έτη).
  • 55 ασθενείς νοσηλεύονται, 11 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
  • 37 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λεόντιο Κωστρίκη, τα 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν 18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και 2 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Μαΐου

Όπως έγινε  γνωστό, απεβίωσε ένας άνδρας ηλικίας 76 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό. Ο θάνατος του δεν αποδίδεται στον κορωνοϊό.

Οι ασθενείς που μολύνθηκαν από τον ιό και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 55, εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 3 το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 36 άτομα, τέσσερα εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν άλλα 4 εξιτήρια. Συνολικά έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τρία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και οκτώ στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή κατάσταση.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close