Απόψεις

Είμαι κι εγώ μια εκ των πέντε χιλιάδων υποψηφίων

Γράφει η Χριστίνα Θεοχάρους*.

Είμαι κι εγώ μια από τους πολλούς που ξόδεψα αρκετή ώρα διαβάζοντας. Ανήκω στην ομάδα των υποψηφίων που επέλεξαν να διαβάζουν τα Σαββατοκύριακα, να ξυπνώ πρωινές ώρες και να μένω μέχρι αργά πάνω από τα βιβλία μου.

Ολοκληρώνοντας τις εξετάσεις μου, αποφάσισα να τοποθετηθώ για όλα, όσα διαδραματίστηκαν τις μέρες αυτές. Γράφω με την ιδιότητα της υποψήφιας για μια θέση στην εκπαίδευση.

Σάββατο! Τρεις ώρες εξέταση στην Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας. Βατά θέματα, ευκολότερο από το δειγματικό και με τη δυνατότητα να γράψουν ΟΛΟΙ την έκθεση που αφορούσε θέματα εκπαιδευτικού.

Κυριακή! Εξέταση στις Δεξιότητες. Κοινό Μέρος! Ο καθένας θα μπορούσε να το λύσει. Οι υποψήφιοι που είχαν μελετήσει τα κεφάλαια που δόθηκαν από το ΥΠΠ, ευκολότερα. Για ό,τι αφορά το Ειδικό Μέρος επιλέχθηκαν σενάρια που αφορούσαν το Γνωστικό Αντικείμενο των υποψηφίων.

Δευτέρα! Σάλος για το ανέβασμα των θεμάτων. Οι αδιάβαστοι, οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης, αυτοί που δεν έγραψαν καλά ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις προηγούμενες εξετάσεις και φυσικά αυτοί που «ξεβολεύονται» (αν και είναι λόγω μορίων σε πλεονεκτική θέση) ξεχύθηκαν σε τηλεοράσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ραδιόφωνα να προτάξουν τα σπαθιά τους καρφώνοντας την πολιτεία.

ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ! Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα για τον εμπλεκόμενο ή τους εμπλεκόμενους. Θέλω δικαίωση! Θέλω να συνεχίσω να εμπιστεύομαι την πολιτεία. Έχω ανάγκη να πάψουν οι λαϊκισμοί, η παραπληροφόρηση και οι αχρείαστες φαμφάρες με προεκλογικές σκοπιμότητες. Επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσω να θεωρώ τη διαδικασία ορθή.

Τετάρτη! Γνωστικό Αντικείμενο. Θέματα από το Α.Π. όπως ενημερωθήκαμε από το ΥΠΠ. Βατά! Αρκεί να ήσουν διαβασμένος!

Είμαι κι εγώ μία εκ των πέντε χιλιάδων υποψηφίων. Γράφω με την ιδιότητα του υποψηφίου για μια θέση στην εκπαίδευση. Θεωρώ ότι είναι η μοναδική μεταρρύθμιση της παιδείας που αφορά νέους εκπαιδευτικούς.

Είμαι κι εγώ μια από αυτούς τους ρομαντικούς που ακόμα πιστεύουν ότι μέσω της ψυχοπλάστρας παιδείας μπορεί τελικά… να αλλάξω τον κόσμο.

*Η Χριστίνα Θεοχάρους είναι υποψήφια εκπαιδευτικός Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

Reporting by Αναγνώστες on November 8, 2017.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

One Comment

  1. Αγαπητή κυρία Θεοχάρους. Είμαι και εγώ μία εκ των 5000 υποψηφίων, και μάλιστα πεπειταμένη εκπαιδευτικός, όχι όμως “δυνατό” στέλεχος του κόμματος στο οποίο ανήκετε. Η εξέταση δεν ήταν βατή. Καμμία εξ αυτών. Πολλοί δεν ολοκλήρωσαν το γραπτό στα Νέα Ελληνικά. Αυτοί δηλαδή είναι λιγότεροι ικανοί εκπαιδευτικοί από σας που ολοκληρώσατε το γραπτό; Αμφιβάλλω. Σε ό,τι αφορά το γραπτό των δεξιοτήτων κάθε άλλο παρά βατό ήταν ακόμα και για όσους από εμάς είμαστε σην εκπαίδευση και έχουμε καθημερινή τριβή . Για το αντικείμενο σας, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Συνέλθετε. Με αυτά τα μυαλά δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να πάμε μπροστά. Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι το όνομά σας θα συγκαταλέγεται σε αυτά των επιτυχόντων (όχι βέβαια γιατί είστε κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος). Επειδή όλα τα θέματα ήταν βατά για σας. Επειδή γνωρίζετε καλύτερα Ελληνικά από μας που δεν ολοκληρώσαμε το γραπτό, επειδή αν και δεν έχετε την εμπειρία μας γωρίζετε περισσότερα περί δεξιοτήτων και αντικειμένου. Ντροπή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close