ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός «φυλακής» του Facebook ο Αρκάς

Αέρας ελευθερίας για τον Αρκά, ο οποίος οδηγήθηκε την Κυριακή στη «φυλακή» του Facebook, με απαγόρευση δημοσίευσης αναρτήσεων για επτά ημέρες.

Είχαν προηγηθεί συνεχόμενες αναφορές χρηστών, οι οποίοι εξέφρασαν την ενόχλησή τους για το περιεχόμενο σκίτσων που δημοσιεύονταν στη σελίδα του γνωστού σκιτσογράφου.

Ο όρος «φυλακή του Facebook» (αγγλ. Facebook Jail) αποδίδεται όταν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε μπλοκάρει προσωρινά ή για πάντα, λόγω κάποιας ανάρτησης που έκανες ή για παρενόχληση σε άλλο χρήστη, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη που μεταφράζει την αργκό των ημερών μας, Urban Dictionary.

«Ένα μήνα μετά τις αναφορές που έγιναν, το Facebook ενεργοποίησε το μπλοκάρισμα της σελίδας του Αρκά για το προσεχές 7ήμερο. Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος στη σελίδα δεν θα υπάρχει δυνατότητα δημοσιεύσεων», ανέφεραν οι διαχειριστές της σελίδας του Αρκά.

Ανάμεσα στις αναρτήσεις που ενόχλησαν ήταν εκείνη που συνδέθηκε με την υπόθεση του Ζακ και θεωρήθηκε από αρκετούς πως «ξεπλένει» τους δολοφόνους του.

Στην τελευταία ανάρτηση που είχε γίνει πριν από την απαγόρευση, οι διαχειριστές της σελίδας έγραψαν: «Κάποιοι προσπαθώντας να δώσουν νόημα στη μίζερη ύπαρξή τους, κάνουν συνεχώς αναφορές για να ρίξουν τη σελίδα του Αρκά στο facebook. Ήδη κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τις δημοσιεύσεις για μια εβδομάδα. Διαδώστε το».

Έπειτα εκατοντάδες ακόλουθοι της σελίδας έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους προς τον Αρκά αλλά και να ζητήσουν την αναίρεση της απαγόρευσης δημοσιεύσεων.

Το απόγευμα της Τρίτης αναιρέθηκε η απαγόρευση και οι διαχειριστές της σελίδας μπορούν πλέον να αναρτούν κανονικά τα σκίτσα του Αρκά.

«Πήραμε χάρη! Η ποινή μας μειώθηκε, δεν ξέρουμε γιατί. Ίσως λόγω του νέου ποινικού νόμου. Συνεχίζουμε κανονικά τις δημοσιεύσεις» ανέφεραν οι διαχειριστές και παράλληλα ευχαρίστησαν τον κόσμο για την συμπαράσταση.

Ο Αρκάς επέλεξε να σχολιάσει με δύο νέα σκίτσα, ότι «Τώρα πια μπορούμε να λέμε ελεύθερα τη γνώμη τους» και πως «Αυτή τη σελίδα τη μισούν κάποιοι επειδή την αγαπούν πολλοί».

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)