ΚΥΠΡΟΣ

Εκτός λυκείων ο διευθυντής Λοΐζος Σέπος

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο διευθυντής του λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, Λοΐζος Σέπος, μετακινείται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Ο κ. Σέπος προκάλεσε τις αντιδράσεις των μαθητών του σχολείου του και έπειτα της κοινωνίας όταν έδιωξε τελειόφοιτη μαθήτρια επειδή φορούσε μαντίλα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, αναφέρεται ότι η αρμόδια αρχή για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας αποφάσισε να μετακινήσει τον Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Τη θέση του κ. Σέπου θα αναλάβει από αύριο (9 Σεπτεμβρίου 2019) ο Χρήστος Ζαντήρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τονίζεται, παράλληλα, ότι η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε εναντίον του διευθυντή αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα και σημειώνεται πως αν διαφανεί ότι προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, τότε αυτές θα αποδοθούν.

«Κατόπιν των γνωστών γεγονότων στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας και παρόλο που ο Διευθυντής του εν λόγω σχολείου επιθυμεί να συνεχίσει εκεί για να στηρίξει όλα τα παιδιά και να υλοποιήσει την πολιτική του ΥΠΠΑΝ, η οποία στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέραν από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/ριας, κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους», αναφέρεται περαιτέρω.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)