Απόψεις

Ελέγχει κανείς τα τηλεγραφήματα του ΚΥΠΕ;

Ένα τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τα αιτήματα των φοιτητών, γεννά την απορία εάν υπάρχει και σε ποιο βαθμό έλεγχος και διόρθωση των κειμένων πριν την αποστολή τους.

Ο λόγος για το τηλεγράφημα με τίτλο «Στον δρόμο βγαίνουν στις 7 Νοεμβρίου οι φοιτητές, σύμφωνα με την ΠΟΦΕΝ» (ημερομηνίας 30/10/2019), στο οποίο γίνεται αναφορά σε ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ – η οποία όμως δεν είναι της ΠΟΦΕΝ.

Ψάχνοντας στην ιστοσελίδα της ΠΟΦΕΝ, διαπιστώνεις ότι λανθασμένα αποδόθηκε σε αυτήν η ανακοίνωση που μετάδωσε το ΚΥΠΕ και αναδημοσιεύτηκε από άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ανήκει στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, η οποία απευθύνει κάλεσμα προς τους φοιτητές να βγουν στους δρόμους στις 7 Νοεμβρίου.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε παρακάτω τις δύο ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων. (Screenshot: pofen.org.cy)

 

Η ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών. (Screenshot: proodeftiki.org.cy)

Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα σκοπιμότητας πίσω από τη λανθασμένη απόδοση, αλλά το ΚΥΠΕ, ως το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της Κύπρου και ο κυριότερος πομπός της κυπριακής ενημέρωσης, θα έπρεπε να έχει στις προτεραιότητες του τον έλεγχο και τη διόρθωση των κειμένων που αποστέλλει.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close