Κύπρος

Ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενα ενώνουν το σήμα κινητής τηλεφωνίας

Από τώρα και στο εξής οι πολίτες στις Ελεύθερες περιοχές και τα κατεχόμενα θα μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς μεταξύ τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσαν στα Ηνωμένα Έθνη ότι από την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, τίθεται σε εφαρμογή η διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η Κυπριακή κυβέρνηση έχει δώσει οδηγίες προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να είναι εφικτή η περιαγωγή στις περιοχές της Κυπριακή Δημοκρατίας εκτός αποτελεσματικού ελέγχου της Κυβέρνησης.

Ήδη πραγματοποιήθηκε και το πρώτο τηλεφώνημα, το οποίο έγινε στις 12:45 μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη δυνατότητα να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν με σκοπό την αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, καθώς και την προώθηση περισσότερων δυνητικών ΜΟΕ που θα επηρεάσουν θετικά την καθημερινή ζωή όλων των Κυπρίων.


Σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών σημειώνεται πως στόχος της κίνησης αυτής είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και την προσέγγιση όλων των Κυπρίων.

Σημειώνεται ακόμη ότι η επίτευξη αυτού του μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) τονίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε δήλωση της, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, συνεχάρη τους δύο ηγέτες για την επίτευξη της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας στο νησί.
Η κ. Σπέχαρ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ευπρόσδεκτο και πρακτικό βήμα προς τα εμπρός, το οποίο ευελπιστεί πως θα διευκολύνει την καλύτερη επικοινωνία σε ολόκληρο το νησί και θα βοηθήσει να φέρει τους Κύπριους πιο κοντά.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες του νησιού να συνδεθούν μεταξύ τους.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close