Πολιτική

Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας εν όψει ψηφίσματος για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η υιοθέτηση του ψηφίσματος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2020.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα ενημερώσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώπιον του οποίου θα τεθεί το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η υιοθέτηση του ψηφίσματος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, η οποία θα είναι κλειστή, θα αρχίσει στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Κύπρου).

Στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εισηγείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ανανέωση της εντολής για την ειρηνευτική δύναμη για ακόμη έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, αναγνωρίζοντας τη συνεχιζόμενη συμβολή της στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο κ. Γκουτέρες επαναλαμβάνει επίσης τη δέσμευσή του να διερευνήσει με τους δυο ηγέτες στην Κύπρο και με τις εγγυήτριες δυνάμεις τη δυνατότητα να συγκαλέσει μια άτυπη συνάντηση πέντε και πλέον μελών του ΟΗΕ, στο κατάλληλο στάδιο.

«Εν προκειμένω, καλώ και πάλι τους ηγέτες, τις εγγυήτριες δυνάμεις και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να κάνουν παραγωγική χρήση της επόμενης περιόδου», σημειώνει.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close