Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ σε κοινή διάσκεψη στην Αθήνα

Israel - US - Greece - Cyprus
Οι σημαίες του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει την πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Η διάσκεψη θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, θα υποδεχθεί τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ, Φράνσις Φάνον.

Υπογραμμίζεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι σημαντικό που η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα.

Η υπουργική διάσκεψη έχει ως στόχο να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας των τεσσάρων κρατών και να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και αξιωματούχους, η οποία θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com