Κύπρος

Ελληνίδα αποποιείται την κυπριακή υπηκοότητα λόγω στάσης κράτους για ΑμεΑ

Μία Ελληνίδα αποφάσισε να αποποιηθεί την κυπριακή υπηκοότητα, λόγω της απογοήτευσης της από τη στάση των αρμόδιων αρχών αφότου δέχθηκε επίθεση από ένοικους του χώρου που διαμένει επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα να χρησιμοποιείται ο χώρος στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) αποκλειστικά από όσους το δικαιούνται.

Την καταγγελία γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στη Βουλή χαρακτήρισε «ιδιαίτερα απογοητευτικό» ότι μια πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αποφασίσει και έχει υποβάλει αίτηση για να αποποιηθεί της κυπριακής υπηκοότητας.

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία κατέχει την Ελληνική και την Κυπριακή υπηκοότητα και δεν είναι ανάπηρη. Κατοικεί σε συγκρότημα κατοικιών όπου υπάρχει χώρος για άτομα με αναπηρίες και την ενδιαφέρει να είναι διαθέσιμος για αυτούς που τον δικαιούνται.

«Απογοητευμένη από την στάση και τη διαχείριση από το κράτος μας της παράνομης στάθμευσης σε χώρους στάθμευσης για ΑμΕΑ και της αδυναμίας του κράτους και της αστυνομίας να καταγγέλλει τους παραβάτες σε βαθμό που αποθρασύνθηκαν και δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε υβριστική επίθεση προς την συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία ένοιωσε ότι δεν αξίζει πλέον να είναι Κύπρια υπήκοος», είπε ο κ. Λαμπριανίδης.

Μέρος της επιστολής που συνόδευσε την αίτηση αποποίησης της Κυπριακής Υπηκοότητας της Ελληνίδας. [Photo Credits: Facebook/Dimitris Lambrianides]
Σύμφωνα με την επιστολή της Ελληνίδας που συνόδευσε την αίτηση αποποίησης της κυπριακής υπηκοότητας, οι ένοικοι προέβησαν σε βρισιές και ρητορική μίσους για τους Έλληνες: «πουστοκαλαμαράδες να φύγετε από την Κύπρο που την καταστρέψατε».

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου ανέφερε ότι το κράτος οφείλει να λάβει μέτρα, ώστε να προστατέψει τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τους πολίτες, αλλά και να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζονται.

«Επιτέλους, το θέμα της παράνομης στάθμευσης πρέπει να λυθεί και είναι άξιο απορίας πως το 2019 ακόμα ασχολούμαστε με την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης και να υπάρχουν σημεία που η αστυνομία να δηλώνει αδύναμη ή ότι είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της να καταγγείλει τους παραβάτες», σημείωσε ο κ. Λαμπριανίδης.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close