ΕιδήσειςΚύπρος

Εναέρια περιπολία στο Δάσος Ακάμα με Drone

Το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Μη-Επανδρωμένων Συστημάτων (USRL), πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη εναέρια περιπολία με drone στο Κρατικό Δάσος του Ακάμα, στο πλαίσιο αξιοποίησης της τεχνολογίας για την πυροπροστασία των δασών.

Η εναέρια περιπολία προέβλεπε την εποπτεία της περιοχής με τη χρήση ευέλικτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους σταθερής πτέρυγας (Drone), εξοπλισμένο με οπτική και θερμική κάμερα, και αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στόχος της εναέριας περιπολίας ήταν η παρακολούθηση για τυχών ύποπτες κινήσεις και ο εντοπισμός εστίας καπνού και φωτιάς, καθώς επίσης η συνεχή και άμεση επεξεργασία και αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονταν σε πραγματικό χρόνο, σε υψηλή ευκρίνεια, σημειώνεται.

ΔΑΣΟΣ ΑΚΑΜΑ
Το drone κατέγραψε εικόνες υψηλής ευκρίνειας από το Δάσος Ακάμα. Κύπρος, Πάφος, 24 Σεπτεμβρίου 2019. [Photo Credits: Department of Forests Cyprus]
Αντίστοιχες περιπολίες θα πραγματοποιούνται και σε άλλες δασικές περιοχές στην Κύπρο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι περιπολίες γίνονται στο πλαίσιο της εν ισχύ εταιρικής συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Δασών και του Ινστιτούτου Κύπρου για σκοπούς επιστημονικής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα της πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής των δασικών πυρκαγιών.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close