Ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση

GC Lysi
Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σχολείου. Κύπρος, Κατεχόμενη Λύση, 8 Αυγούστου. [Credits: CNN Turk]

Αντικείμενο συζήτησης στα κατεχόμενα έγινε η παράτολμη ενέργεια ενός 16χρονου Ελληνοκύπριου να κατεβάσει τουρκική σημαία από το προαύλιο σχολείου στην κατεχόμενη Λύση.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης λειτουργίας στην Παναγία της Λύσης, 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, και έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα κατεχόμενα.

Μάλιστα έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης από τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αλλά και το Κόμμα των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα.

Ο 16χρονος μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με τους συγχωριανούς κι έπειτα εισήλθε στο Δημοτικό σχολείο της κωμόπολης και κατέβασε την τουρκική σημαία από το προαύλιο, σύμφωνα με το CNN Turk.

Το τουρκικό δίκτυο δημοσίευσε σχετικό βίντεο που εξασφάλισε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σχολείου.

Το Δημοτικό σχολείο που φέρει πλέον την ονομασία «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ», βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από την Εκκλησία της Παναγίας Λύσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν κατεβάσει την τουρκική σημαία από την αυλή, ο νεαρός μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη είπε ότι «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στην γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Αναζητείται από τις κατοχικές αρχές

Η «αστυνομία» του ψευδοκράτους αναζητεί τον Έλληνα που κατέβασε την τουρκική σημαία και πήρε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από το «Δημοτικό Σχολείο Φαζίλ Κουτσιούκ», όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com