Διεθνή

Ένοχος σε δύο κατηγορίες κρίθηκε ο Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ένοχο τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ για βιασμό τρίτου βαθμού και σεξουαλική κακοποίηση.

O Harvey Weinstein κρίθηκε ένοχος τη Δευτέρα από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο καταδίκασε τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ σε ποινή φυλάκισης 25 ετών για τις δύο από τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπισε μετά από δεκάδες καταγγελίες.

Ο 67χρονος αθωώθηκε στις πιο σοβαρές κατηγορίες της υπόθεσής του – εκείνες που αφορούσαν σεξουαλική επίθεση, αλλά και εκείνη του βιασμού. Η κατηγορία του τρίτου βαθμού βιασμού για την οποία καταδικάστηκε, σχετίζεται με την καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης κατά της ανερχόμενης ηθοποιού Τζέσικα Μαν, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μανχάταν, το 2013. Η πρώτου βαθμού ποινική σεξουαλική πράξη για την οποία επίσης καταδικάστηκε, αφορά στην καταγγγελία του στοματικού σεξ στο οποίο εξανάγκασε την βοηθό παραγωγής Μίμι Χάλεϊ, το 2006. Ο ίδιος είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που του απέδιδαν οι δύο γυναίκες.

Το σώμα των ενόρκων που αποτελείτο από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, χρειάστηκε πέντε ημέρες για την ετυμηγορία του, μετά από σειρά θυελλωδών και έντονα φορτισμένων ακροαματικών διαδικασιών. Ο Γουάινστιν που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης άνω των 25 χρόνων, άκουσε σιωπηλός τους ενόρκους καθώς διάβαζαν την ετυμηγορία τους.

Οι αποκαλύψεις για τον Γουάινσταϊν πυροδότησε για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών το κίνημα #MeToo.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close