Ενώπιον του Συμβουλίου Αρχηγών η πρόταση Ακιντζί

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για τη σύσταση κοινής επιτροπής υδραγονανθρκων.

Η συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στο Επαρχιακό Διοικητήριο Λεμεσού και θα αρχίσει στις 10:30. Θα γίνει επίσης συζήτηση σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)  της Κύπρου.

Αναφορικά με την πρόταση Ακιντζί, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη τοποθέτηση, κάτι που αναμένεται να το πράξη μετά τη σημερινή συνεδρία στη Λεμεσό.

Σε ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ που επικαλείται δήλωση από αρμόδια πηγή, αναφέρεται ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί με όλη τη σοβαρότητα που απαιτεί το θέμα και ακολούθως θα υπάρξει τοποθέτηση επί της πρότασης Ακιντζί.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Ακιντζί παραδόθηκε την περασμένη Κυριακή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τον επικεφαλής του Γραφείου της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Sergiy Illarionov.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com