Ένταση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Migrant family in the border wall between the U.S and Mexico in Tijuana
Μια οικογένεια μεταναστών απομακρύνετε τρέχοντας μετά τη ρίψη δακρυγόνων μπροστά από τον φράχτη των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού στην Τιχουάνα του Μεξικού. [Photo Credits: Kim Kyung-Hoon/REUTERS]

(OnlinEpikairotita) — Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα της Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό.

Την ώρα που Περίπου 500 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση κοντά στα σύνορα, κατευθύνθηκαν προς τον μεταλλικό φράχτη και άρχισαν να σκαρφαλώνουν επιχειρώντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ, μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πολλές εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν από μια πρώτη περίφραξη προτού δεχθούν δακρυγόνα, μετέδωσε επίσης μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή σε χαμηλό ύψος.

Οι μετανάστες τρέχουν να ξεφύγουν από τα δακρυγόνα της αμερικανικής συνοριακής αρχής στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στην Τιχουάνα. [Photo Credits: Hannah McKay/REUTERS]

Ορισμένοι εξ αυτών προτίμησαν να γυρίσουν πίσω, ενώ άλλοι συνέχιζαν την πορεία τους προς το αμερικανικό έδαφος.

Οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα μεταξύ της Τιχουάνας και του Σαν Ντιέγκο, τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές συνοριακές αρχές.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com