Κύπρος

Έντονα και παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα από νωρίς το βράδυ

Εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Ιταλία, κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από νωρίς το βράδυ απόψε.

Ο καιρός έξω μπορεί να δείχνει ελαφρώς ηπιότερος από ότι ήταν χθες, ωστόσο από νωρίς το βράδυ αναμένεται να έχουμε έντονα και παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τη βραδινή μας έξοδο.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογικής Υπηρεσία, εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Ιταλία, κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από νωρίς το βράδυ απόψε.

Σήμερα, ο καιρός προβλέπεται να είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους είναι πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα βόρεια και στα ανατολικά και ταραγμένη, στα δυτικά και στα νότια.

Θερμοκρασία: Στο εσωτερικό και στα παράλια θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 9 βαθμούς.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αναμένονται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά σύντομα κυρίως στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Θερμοκρασία: Στο εσωτερικό θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς, στα παράλια στους 14 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 5 βαθμούς, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες τρεις μέρες

Το Σάββατο, ο καιρός προβλέπεται να παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Ωστόσο από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση των φαινομένων.

Την Κυριακή, ο καιρός προβλέπεται να είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, ο καιρός προβλέπεται να είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σημ.: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close