Διεθνή

Εντοπισμός 645 κιλών έκσταση σε φουκούδες που μεταφέρθηκαν από την Κύπρο στην Αυστραλία

Ο εντοπισμός έγινε με τη συνεργασία των αρχών της Αυστραλίας, της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αυστραλιανές αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό 645 κιλών έκσταση (MDMA) μέσα σε φουκούδες που μεταφέρθηκαν με κοντέινερ από την Κύπρο στην Αυσταλία. Συνελήφθησαν ένας Αυστραλός και ένας Καναδός.

Ο εντοπισμός έγινε με τη συνεργασία Αυστραλίας, Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 όταν η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) της Κύπρου, διαβίβασε στις αυστραλιανές αρχές πληροφορία σχετικά με μεγάλο φορτίο που θα έφευγε από τη Λεμεσό με προορισμό το Σίδνεϊ.

Στο κοντέινερ βρέθηκαν περίπου 200 φουκούδες, με τη συνολική αξία των χαπιών να ανέρχεται γύρω στα 25 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 15 εκ. ευρώ), ανέφεραν οι κυπριακές αρχές.

[Photo Credits: AFP]
«Η κατάσχεση των ναρκωτικών και των συλλήψεων, ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας των τριών χωρών και των επίμονων ενεργειών των εμπλεκομένων χωρών με το συντονισμό των Αυστραλιανών Αρχών, που διήρκησαν έξι μήνες», ανέφερε η κυπριακή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι κυπριακές αρχές, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, διενήργησαν ταυτόχρονα συγκεκριμένες έρευνες σε οικίες και υποστατικά στην Κύπρο.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρχές της Αυστραλίας, Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

[Photo Credits: AFP]
Οι αυστραλοί αστυνομικοί αφού αφαίρεσαν τα ναρκωτικά από τις φουκούδες στη συνέχεια τα άφησαν σε μια αποθήκη από την οποία άρχισαν να τα μεταφέρει ο ένας από τους δύο συλληφθέντες τον περασμένο Οκτώβριο.

Όσον αφορά τους δύο συλληφθέντες, πρόκειται για έναν 30χρονο από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και έναν 33χρονο από τον Καναδά στους οποίους έφτασαν οι αρχές μετά από έρευνα έξι μηνών στην οποία συμμετείχαν συνολικά αστυνομίες από τρεις χώρες.

Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αριθμός των συλληφθέντων να αυξηθεί καθώς η έρευνα παραμένει «ανοιχτή».

[Photo Credits: AFP]
[Photo Credits: AFP]

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close