Εντοπίστηκε νεκρή η μικρή φώκια Αφροδίτη

Φώκια Αφροδίτη

Πέρασαν πέντε μήνες από τον ερχομό της μικρής φώκιας, εν ονόματι Αφροδίτη, στη θάλασσα του Ακάμα στην Πάφο.

Η μικρή φώκια Αφροδίτη του είδος Monachus monachus, που ανέβασε τον αριθμό του πληθυσμού της φώκιας στην Κύπρο και δημιούργησε κλίμα ευφορίας, εντοπίστηκε νεκρή σήμερα Τρίτη (21/5) το πρωί σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Πάφο και Χλώρακα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η άτυχη φώκια φαίνεται πως πιάστηκε σε δίκτυα ψαράδων στη θαλάσσια από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου μέχρι την περιοχή Τάφοι των Βασιλέων με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ως γνωστόν η μικρή φώκια εθεάθη αρκετές φορές στο Λιμανάκι με το Τμήμα Αλιείας να εκφράζει τις ανησυχίες του για την ασφάλειά της. Την φώκια την οποία εντόπισαν νεκρή μέσα στη θάλασσα διερχόμενοι ψαράδες και την έβγαλαν έξω στη στεριά.

Η μικρή φώκια δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και φανερά τραύματα και οι λειτουργοί του τμήματος αλιείας πιθανολογούν ότι η μικρή φώκια πνίγηκε στα δίκτυα κάποιου ψαρά λόγω απειρίας της.

Σύμφωνα με τους ίδιους λειτουργούς, η φώκια που μετά τους έξι πρώτους μήνες απογαλακτίζεται από την μητέρα της φαίνεται να έβρισκε εύκολη τροφή στα δίκτυα των ψαράδων στα οποία πιάστηκε και δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com