Έπαυσε τον Αρχηγό Αστυνομίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ζαχαρίας Χρυσοστόμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έπαυσε σήμερα Παρασκευή (3/5) τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Με επιστολή προς τον κ. Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο τερματισμός των υπηρεσιών του τίθεται σε ισχύ από την 7η Μαίου 2019.

Παράλληλα γνωστοποιεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη

Μετά τη σημερινή μας συνάντηση και τα όσα μεταξύ μας διημείφθησαν και λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τη διαφαινόμενη αμέλεια ή παράλειψη επιτέλεσης των καθηκόντων αστυνομικών οργάνων στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα, που οδήγησαν στην μη έγκαιρη εξιχνίαση και στην ενδεχόμενη αποτροπή των στυγερών εγκλημάτων που συγκλόνισαν την Κυπριακή κοινωνία,
  • Την αρχή ότι ο εκάστοτε προϊστάμενος μιας Αρχής, έστω και αν δεν φέρει προσωπική ευθύνη, καλείται να αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους του Σώματος που ηγείται, σαν αποτέλεσμα πράξεων ή παραλείψεων υφιστάμενων του,
  • Την δια λόγους πολιτικής ευθιξίας παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης,

Οδηγήθηκα στην δυσάρεστη απόφαση να τερματίσω τις υπηρεσίες σας ως Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Παρά ταύτα, δεν μπορώ να αγνοήσω το έργο που έχετε επιτελέσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας ως Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, κάτι για το οποίο θερμά σας ευχαριστώ.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά την οποία δεν υπέβαλε την παραίτησή του.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com