ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδια στο Παρίσι μετά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης

Σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μετατράπηκε το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές από το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για να διαδηλώσουν κατά του Πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του Γάλλου Προέδρου, έβαζε φωτιές και πετούσε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

champs-elysees
[Photo Credits: Kenzo Tribouillard/AFP]
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM της Γαλλίας μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τις δυνάμεις της αστυνομίας να περικυκλώνουν τους διαδηλωτές και να προσπαθούν να τους απομακρύνουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

Οι αρχές συνέλαβαν 152 διαδηλωτές των «Κίτρινων Φιλέκων» και οι δύο ηγέτες τους, Ζερόμ Ροντρίγκες και Μαξί Νικόλ, οι οποίοι ανακρίνονται ως ύποπτοι για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)