Πολιτική

Επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν: «Μην είσαι ανόητος»

Με επιστολή που περιλάμβανε εκφράσεις όπως «Μην παριστάνεις τον σκληρό» και «Μην είσαι ανόητος», ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν ότι θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας, λίγο πριν ξεκινήσει η εισβολή στη Συρία.

Η επιστολή κυκλοφόρησε από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την κατακραυγή που προκάλεσε η απόφασή του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για την τουρκική εισβολή.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε σε αυτή την επιστολή νωρίτερα, όταν ερωτήθηκε για το αν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία.

Η επιστολή (δείτε πιο κάτω) εστάλη στις 9 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Η επιστολή Τραμπ προς Ερντογάν. 9 Οκτωβρίου 2019

Στην επιστολή του ο Τραμπ ανέφερε:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Ας εργαστούμε για μία συμφωνία! Δεν θέλεις να είσαι υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και εγώ δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – στην οποία θα προχωρήσω. Σας έδωσα ήδη ένα μικρό δείγμα σε σχέση με τον Πάστορα Μπράνσον.

Έχω δουλέψει σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε μία καλή συμφωνία. Ο στρατηγός Μαζλούμ (σ.σ. επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει παραχωρήσεις που δεν έχουν γίνει στο παρελθόν.

Η ιστορία θα σας κοιτάξει ευνοϊκά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Διαφορετικά θα σας βλέπει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μην παριστάνεις τον σκληρό. Μην είσαι ανόητος!

Θα σε καλέσω αργότερα».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close