ΚΥΠΡΟΣ

Επιστρέφει στο σχολείο της η μαθήτρια που εκδιώχθηκε λόγω μαντήλας

Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε το Σάββατο ότι η Άλαα Χαράρα θα συνεχίσει να φοιτά στο σχολείο της, έχοντας την πλήρη στήριξη του ιδίου αλλά και του διευθυντή της.

Η τελειόφοιτη μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα είχε εκδιωχθεί από τον διευθυντή του σχολείου επειδή φορούσε μαντήλα την Παρασκευή – πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς 2019-20.

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο των συμμαθητών/τριων της, οι οποίοι χαρακτήρισαν ρατσιστική τη συμπεριφορά του διευθυντή τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Παιδείας υποδέχθηκε στο γραφείου του την μαθήτρια, τον πατέρα της, τον διευθυντή του Λυκείου, Λοΐζο Σέπο, τον διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη και τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκο Νικηφόρου.

This slideshow requires JavaScript.

 

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι η μαθήτρια θα πάει κανονικά στο σχολείο τη Δευτέρα και ξεκαθάρισε ότι η έρευνα που διεξάγεται από λειτουργό του υπουργείου θα συνεχιστεί.

«Το θέμα έχει λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της μαθήτριας, των συμμαθητών της και του σχολείου. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γι’ αυτό παρακαλούμε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να δώσουμε έμφαση στο σχολείο και στα παιδιά», σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι η έρευνα αναμένεται να είναι έτοιμη τη Δευτέρα.

Η μαθήτρια Άλαα Χαράρα στις δικές της δηλώσεις ανέφερε ότι το ζήτημα έχει λυθεί και η ίδια αισθάνεται εντάξει με αυτά που έχουν λεχθεί κατά τη συνάντηση.

«Τη Δευτέρα θα πάω σχολείο κανονικά και θα επικεντρωθώ στα μαθήματα μου», είπε.

Ο Διευθυντής του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, Λοΐζος Σέπος, είπε ότι τη Δευτέρα η Άλαα θα πάει στο σχολείο όπως είναι με τη μαντήλα.

«Με αγάπη θα την υποδεχθώ, θα τη στηρίξω και θα την καθοδηγήσω, όπως κάνω τόσα χρόνια με όλους τους μαθητές», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονιών, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε πως από την πρώτη στιγμή οι οργανωμένοι γονείς είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό, γνωρίζοντας ότι η πολιτική αυτού του κράτους «είναι να γίνεται αποδεκτή η διαφορετικότητα, η όποια θρησκευτική πεποίθηση, αλλά και χωρίς διαχωρισμό του οποιουδήποτε φυλετικού ή χρωματισμού των ανθρώπων».

«Από τη συνάντηση που είχαμε φάνηκε καθαρά ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Όλοι μας θα πρέπει να χαμηλώσουμε πλέον τους τόνους για να μπορέσουμε να λειτουργήσει το σχολείο σωστά. Αν υπάρχουν προβλήματα θα πάμε να τα δούμε και να δώσουμε λύσεις επί τόπου στο σχολείο» είπε ο κ. Νικηφόρου.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)