Κύπρος

Επιστρέφουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση σε ισχύ από τις 1:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ. της Παρασκευής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιστρέφουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις μας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση, την υπ’ αριθμό έξι για φέτος, αναφέροντας ότι βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο, κυρίως στα νότια παράλια και τις περιοχές του εσωτερικού, από τις 1:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ. της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση της υπηρεσίας, η συσσωρευμένη βροχόπτωση είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστά, σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

Η πρόγνωση σε συντομία

  • Απόψε: συννεφιασμένος, βροχές και καταιγίδες, χιόνια στο Τρόοδος
  • Αύριο: κυρίως συννεφιασμένος, βροχές και καταιγίδες, χιόνια στο Τρόοδος
  • Σάββατο: μερικώς συννεφιασμένος, τοπικές βροχές, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
  • Κυριακή: μερικώς συννεφιασμένος, τοπικές βροχές, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
  • Δευτέρα: μερικώς συννεφιασμένος, τοπικές βροχές, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Λεπτομερής πρόγνωση

Χαμηλό βαρομετρικό στα νότια της Κύπρου κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Η αιωρούμενη σκόνη
στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας υποχωρεί μέχρι αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός.

Τις αυγινές ώρες τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα, κυρίως στα νότια παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά αλλά προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος αργά το απόγευμα με μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα προσήνεμα και μετά το μεσημέρι μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Οι θερμοκρασίες και η σχετική υγρασία που καταγράφηκαν την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, στις 14:00.
Μέγιστη Θερμοκρασία (°C) Ελάχιστη Θερμοκρασία (°C) Σχετική Υγρασία (%)
Λευκωσία 16 7 84
Λεμεσός 16 14 67
Αεροδρόμιο Λάρνακας 17 12 69
Αεροδρόμιο Πάφου 18 8 76
Φρέναρος 17 13 68
Πρόδρομος 5 2 96
Πόλις Χρυσοχούς 16 8 89

 

Σημ.: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close