Τηλεόραση

Επιστρέφουν (επιτέλους) τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»;

OnlinEpikairotita — Το θρυλικό τηλεοπτικό πρότζεκτ της δεκαετίας του 90 επιστρέφει για νέες μεγάλες στιγμές, και πάλι από τη συχνότητα της ΕΡΤ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mytv. 

Δεν γίνεται, δεν μπορεί να μη θυμάστε το πιο αγαπημένο, το πιο cult παιχνίδι που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Αν έχετε πατήσει τα τριάντα είναι πιο σίγουρο και απ’ το θάνατο ότι θα θυμάστε τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα».

Το παιχνίδι ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της EBU, το οποίο ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Η Ελλάδα πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999. Τα χρόνια αυτά ήταν υπερκαρκετά για να βρουν οι νέοι της χώρας μας τον νέο τους τηλεοπτικό έρωτα.

Ό,τι και να σας πούμε για τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» θα είναι λίγο, αν δεν τα έχετε δει.

Η χώρα μας σημείωσε σημείωσε τρεις νίκες, αλλά καμία σε τελικό: Το 1995 με τη Ρόδο στο Μιλάνο, με την Πάτρα, το 1995 στη Μάλτα με 59 βαθμούς και με την Κομοτηνή στο Τρέντο το 1998 με 83 βαθμούς.

Παρουσιαστές του συγκεκριμένου αριστουργήματος ήταν πολλοί. Ονόματα βαριά σαν ιστορία. Από τη Δάφνη Μπόκοτα, μέχρι τον Κώστα Σγόντζο και την Άντζελα Γκερέκου. Ποιον να πρωτοθυμηθείς και ποιον να πρωτομνημονεύσεις…

Μπορεί το κανάλι που θα φέρει πίσω το επος αυτό να μην είναι κάποιο από τα μεγάλα, εντούτοις σίγουρα θα κάνει την διαφορά, αφού είναι το κορυφαίο παιχνίδι όλων των εποχών (και ας κόστιζε γύρω στα 100 εκατομμύρια το χρόνο παλιά)!

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close